Ludiek bouwbord benadrukt de wens voor een fietspad

BANT • Ma 3 januari 2022 | 8:41 • Maandag 3 januari 2022 | 8:41

Een groep Bantenaren heeft een nepbouwbord langs het Friesepad neergezet. Op die manier willen de inwoners van het dorp in de gemeente Noordoostpolder aandacht vragen voor de wens om daar een fietspad aangelegd te krijgen.

Het fietspad zou moeten komen tussen de Wellerwaard en het Kuinderbos, langs het Friesepad en de Schoterweg. Op deze wegen liggen nu fietsstroken, maar die worden als niet veilig ervaren. Daarom onderzoekt een werkgroep de mogelijkheden voor een fietspad. "Dit is een hele grote wens van het dorp Bant", zegt omwonende Joos Vos. Het is een drukke weg met veel vracht- en landbouwverkeer waardoor er volgens Vos amper plek is voor fietsers.

Op het bouwbord staat de aankondiging van de bouwwerkzaamheden. Vanuit Emmeloord naar Wellerwaard ligt een fietspad. Als het aan de Bantenaren ligt, wordt dat pad verlengd naar het Kuinderbos.

Onzekerheid
Het is niet duidelijk of het fietspad daadwerkelijk wordt aangelegd. De gemeente Noordoostpolder heeft daar nog geen besluit over genomen, laat een woordvoerder weten. Het bord blijft vooralsnog staan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel