Burgemeester: "Regeerakkoord biedt garantie voor opening Lelystad Airport"

LELYSTAD • Zo 9 januari 2022 | 10:10 • Zondag 9 januari 2022 | 10:10

Burgemeester Mieke Baltus van Lelystad is niet uit het veld geslagen nu het nieuwe kabinet Rutte IV geen duidelijke uitspraken doet over de toekomst van Lelystad Airport. Dat zegt ze in het tv-programma Over Flevoland Gesproken.

De burgemeester is erg tevreden met de passage in het regeerakkoord waarin de coalitie aankondigt 'integraal naar de luchtvaart in Nederland te gaan kijken'. "Ik denk dat dat eigenlijk een garantie is voor de opening straks van Lelystad Airport", aldus Mieke Baltus.

De Lelystadse burgemeester doelt op de problemen rond Schiphol met geluidsoverlast en de uitstoot van stikstof en fijnstof. "Lelystad Airport is daar natuurlijk een belangrijke oplossing voor." Baltus rekent er op dat het kabinet later dit jaar definitief uitsluitsel geeft. Ze tilt er niet erg zwaar aan dat het regeerakkoord nog geen datum geeft waarop de Lelystadse luchthaven kan beginnen met vakantievluchten. Baltus: "We hebben al zo vaak een datum gehad, dus dat vind ik niet zo relevant. Ik zie het heel positief."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel