Inbrekers slaan toe op diverse plekken

LELYSTAD • Ma 10 januari 2022 | 8:06 • Maandag 10 januari 2022 | 8:06

Inbrekers hebben het afgelopen weekend toegeslagen op een aantal plekken in Lelystad. Volgens de politie zijn in de nacht van zaterdag op zondag aan de Schoener zeker vijf (bedrijfs)auto's opengebroken. Ook is er ingebroken in twee woningen.

Op Facebook verspreidde de politie een foto van een monitor die waarschijnlijk door de inbrekers uit een auto is gehaald, maar die ze zijn verloren. De eigenaar heeft zich inmiddels gemeld. De politie verwacht dat er nog meer aangiften zullen binnenkomen. Wijkbewoners melden dat er in delen van de Schoener problemen zijn met de straatverlichting. De politie denkt ook dat het gaat om gelegenheidsdieven, omdat de autokrakers het niet op een speciale buit hadden voorzien.

Inbraken
Bij een woning aan de Schoener 36 kwamen de inbrekers binnen via een raam. Ze hebben diverse spullen gestolen. Ook aan de Jol werd in die nacht ingebroken. De bewoner werd wakker van het lawaai en zag het licht van zaklantaarns. De drie inbrekers namen vervolgens de benen.

De politie hoopt dat wijkbewoners met bewakingscamera's beelden hebben gemaakt van de dieven. De straatverlichting rondom de Schoener 36 doet het weer maar in andere delen van de wijk is het wel donker.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel