Kerstbomen gestolen en vernielingen bij inbraak op basisschool De Wingerd

LELYSTAD • Ma 10 januari 2022 | 17:09 • Maandag 10 januari 2022 | 17:09

Basisschool De Wingerd in Lelystad is tijdens de kerstvakantie twee keer slachtoffer geworden van vandalisme. Ramen werden ingegooid met een container en de daders vernielden kerstversiering. Directrice Silke Tuininga blijft er nuchter onder: "Gelukkig zijn er alleen kerstbomen meegenomen."

Verder geeft ze aan dat het elke vakantie spannend is of er geen incidenten gebeuren in de school. "Het gebeurt vaker, ook op andere scholen in de buurt. Het levert wel een dag extra werk op, een aantal ouders hebben geholpen met opruimen. Het is vervelend maar we zijn nu vooral heel blij dat we weer open zijn."

//script.omroepflevoland.nl/docs/220110_wingerd_2_16x9-1641830962.jpg

De eerste keer dat vandalen actief waren rondom de school was waarschijnlijk op 1 januari. De tweede keer op 7 januari. Een raam van de school werd ingegooid met een rode afvalbak en daarna zijn de vandalen binnen geweest. Ze hadden het vooral gemunt op de kerstversiering. Kerstbomen werden zelfs naar buiten gesleept en vernield.

De school heeft aangifte gedaan van de vernielingen. Wat precies de kosten zijn om alles te vervangen, is nog niet duidelijk. Volgens de directrice kunnen de kosten verhaald worden op de gemeente omdat het gaat om vandalisme. Verder ziet ze het jaar vol vertrouwen tegemoet. "Iedereen is enthousiast om weer te beginnen. Vooral de peuters hadden er zin in vanochtend. Samen maken we er wat moois van."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel