Trendwatcher moet niets hebben van woke en 'transgendergeneuzel'

ALMERE • Za 15 januari 2022 | 8:00 • Zaterdag 15 januari 2022 | 8:00

De Almeerse trendwachtcher Adjiedj Bakas moet niets hebben van de woke-beweging en 'het transgendergeneuzel'. Dat schrijft hij in zijn boek "Het Tijdperk van Chaos" dat zijn tweede druk beleeft.

Bakas beschrijft in zijn boek 'chaos' in de Griekse betekenis van het woord:het grote niets dat ruimte biedt voor nieuwe mogelijkheden. "Dus niet het rommeltje, zoals wij daarover denken.''

Van de hedendaagse woke-trend moet de Almeerder niet veel hebben. Hij meent dat die de westerse samenleving verminkt. Bakas meent dat woke-bewegingen in de Verenigde Staten en in Europa betaald worden door Chinezen: "Die lachen zich helemaal dood.''

''We krijgen nieuwe virussen, terreuraanslagen en oplopende schulden''
Bakas vindt dat zijn boek een optimistische toon aanslaat. Toch verwacht hij weer terreuraanslagen in Europa, nieuwe virussen die op de loer liggen, oplopende schulden en meer invloed van de drugsmaffia. Over nieuwe schulden die landen steeds maar aangaan, maakt de Almeerder zich weinig zorgen: "Wij worden een soort Italië. Dat gaat steeds nieuwe schulden aan, maar lost ze niet af. Dat gaan wij ook doen."

Bakas schrijft in zijn boek ook dat er een nieuwe babyboom moet komen. ''Het moet weer aantrekkelijk worden om kinderen te krijgen''. Hij is optimistisch, gezien de groeiende geboortecijfers in coronatijd. "We gaan weer broeden. Leve het broeden!"

Driedaagse werkweek
De Almeerder is ook optimistisch over een driedaagse werkweek, dankzij automatisering en robotisering. Robots krijgen volgens Bakas ook een taak in de zorg. Die zullen de zorg goedkoper maken. Daarnaast voorziet hij een verdere tweedeling in de zorg, met twee verschillende premies voor verzekerden: een lage premie, die lang niet alles vergoedt en doorloopt tot de patiënt begint af te takelen en een heel hoge premie voor mensen die tot de laatste snik behandeld willen worden. De klanten met een lage premie krijgen in het toekomstbeeld van Bakas ''een flesje champagne van de verzekeraar met een euthanasiepil. Dan is het klok-klok-klok en je wordt wakker in de hemel.''

Hij verwacht dat het nieuwe kabinet 'zorgsparen' invoert, ook al staat dat niet in het regeerakkoord. Heb je bijvoorbeeld een nieuwe heup of knie nodig, dan zul je daar eerst voor moeten sparen. Anders wordt de zorg onbetaalbaar, door overconsumptie en vergrijzing.

Bovendien denkt Bakas dat het vanaf komend voorjaar gedaan is met de corona-lockdowns. Hij spreekt virologen in België en Denemarken die zeggen: "Maak je op voor een mooie zomer. Die omikron is een zware griep. Daar hoef je het land niet voor stil te leggen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel