Gemeente wil geen Kapsalon-actie in de avond

EMMELOORD • Di 18 januari 2022 | 7:09 • Dinsdag 18 januari 2022 | 7:09

De gemeente Noordoostpolder heeft problemen met het plan van theater ’t Voorhuys om woensdagavond mee te doen aan de landelijke protestactie Kapsalon Theater. Het gaat volgens burgemeester Roger de Groot niet om het protest zelf, maar om het tijdstip.

Tientallen theaters in het land openen woensdagmiddag de deuren uit protest tegen de voortdurende coronasluiting. Ze vinden het niet eerlijk dat bijvoorbeeld kappers en sportscholen wel open mogen, maar de cultuursector niet. Op initiatief van de acteurs Diederik Ebbinge en Sanne Wallis de Vries halen ze woensdag een kapper in huis en kunnen mensen zich laten knippen.

Spagaat
Theater 't Voorhuys wilde de deuren pas in de avond openen, maar volgens De Groot komt de gemeente daardoor 'in een spagaat terecht'. "De kappersbranche mag de deuren 's avonds ook niet openen. Wanneer er 's avonds in 't Voorhuys wel geknipt mag worden dan kunnen we dat als gemeente niet uitleggen aan de kappers."

"De kappersbranche mag de deuren 's avonds ook niet openen"

— Roger de Groot, burgemeester

Volgens de burgemeester is het prima als 't Voorhuys overdag meedoet aan Kapsalon Theater. "Daarmee volgen ze de actievoorwaarden die aansluiten op het statement van de gezamenlijke Flevolandse burgemeesters van vorige week." Het is nog onduidelijk wat de theaterdirectie nu gaat doen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel