Theater 't Voorhuys doet mee aan kapsalon-actie

EMMELOORD • Ma 17 januari 2022 | 7:00 • Maandag 17 januari 2022 | 7:00

Theater 't Voorhuys in Emmeloord doet woensdag mee aan de landelijke actie Kapsalon Theater. Daarmee wil de theaterdirectie aandacht vragen voor de gevolgen van de coronamaatregelen voor de culturele sector.

De actie is een initiatief van acteur Diederik Ebbinge. Die vindt dat de cultuursector gewoon open moet, nu het kabinet heeft bepaald dat de winkels en sportscholen weer open mogen. Tientallen theaters hebben al laten weten dat ze woensdag meedoen aan zijn ludieke actie en zich ombouwen tot kapsalon.

QR-code en mondkapje
Ook 't Voorhuys opent woensdagavond de deuren voor mensen die naar de kapper willen. Vooralsnog is er één kapper beschikbaar, meldt de woordvoerder. Tijdens de knipbeurten speelt Erwin Java's Travel Party, die vrijdag in Emmeloord zou optreden. Het theater houdt zichzelf en de bezoekers wel aan de coronaregels; er wordt gecontroleerd op de QR-code, iedereen moet 1,5 meter afstand houden en mondkapjes zijn verplicht.

Het is nog niet duidelijk of de gemeente Noordoostpolder de actie door de vingers gaat zien. Burgemeesters van diverse andere gemeenten hebben gezegd dat ze niet zullen optreden.

80.000 besmettingen per dag
Zaterdag protesteerde de horeca al tegen het kabinetsbesluit dat restaurants en cafés dicht moeten blijven. Volgens het kabinet is het niet mogelijk om ook de cultuursector nu al te openen. Premier Rutte zei vrijdag in de persconferentie dat de jongste versoepelingen kunnen leiden tot 80.000 besmettingen per dag. "Ik snap dat ze hiervan balen, ik vind het ook verschrikkelijk", zei de minister-president.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel