Overijssel vindt opening Lelystad Airport 'onacceptabel'

LELYSTAD • Do 20 januari 2022 | 15:45 • Donderdag 20 januari 2022 | 15:45

Vier Overijsselse gemeenten en de provincie Overijssel vinden de opening van vakantievliegveld Lelystad Airport onacceptabel. Tenzij er alsnog een oplossing wordt gevonden voor de laagvliegroute, waar inwoners van Overijssel last van gaan krijgen. Dat hebben zij de nieuwe minister van Infrastructuur Mark Harbers in een brief laten weten. Overijssel is boos dat Harbers' voorganger de Tweede Kamer onlangs in een brief heeft laten weten "dat er geen oplossing is gevonden voor de laagvliegroute".

Er wordt al sinds 2010 gesproken over de laagvliegroute, die voor veel geluids- en milieuhinder gaat zorgen, aldus de briefschrijvers. Zij zijn dan ook niet gerustgesteld nu de vorige minister van Infrastructuur heeft gezegd dat het probleem van de laagvliegroute alsnog opgelost zou kunnen worden als het luchtruim tussen 2024 en 2027 wordt herzien.

"Sinds 2010 zijn toezeggingen gedaan. Het is duidelijk dat er geen garanties gegeven kunnen worden dat de laagvliegroute in de periode 2024 - 2027 wel opgelost gaat worden", aldus Zwolle, Raalte, Kampen, Dalfsen en de provincie Overijssel. Het kabinet en Harbers moeten eerdere beloftes over de laagvliegroutes nakomen, vinden de briefschrijvers. "Er kan pas sprake zijn van opening van Lelystad Airport als de laagvliegroute daadwerkelijk is geschrapt."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel