Manege gaat overdekte padelbanen verhuren

LELYSTAD • Ma 24 januari 2022 | 7:27 • Maandag 24 januari 2022 | 7:27

Eerst liepen er nog paarden, maar nu heeft het zand plaatsgemaakt voor beton. Manege Lelystad heeft een binnenbak opgeofferd om er drie padelbanen te maken. Padel is een balsport in opkomst. Het is in korte tijd erg populair geworden. Het is een mix tussen tennis en squash.

Manege Lelystad maakt deze stap omdat de onderneming de afgelopen jaren veel tegenslag heeft gehad. Een aantal paarden ging dood door het rhinovirus en toen kwam ook nog corona. Dit had grote financiële gevolgen. Mede-eigenaar Miriam van der Laan zegt dat het bedrijf kwetsbaar is en daarom willen ze de risico's spreiden. "Wij willen in de toekomst ook nog een gezond bedrijf blijven en de paarden brengen dan gewoon niet genoeg op om ook in de toekomst te kunnen investeren. Stilstaan is achteruitgang", aldus Van der Laan.

Padel moet ervoor zorgen dat de manege weer financieel gezond wordt. Volgens de manege past deze switch ook binnen de sportvergunning die het bedrijf heeft. Volgende maand moet de baan klaar zijn. Iedereen is dan op afspraak welkom om een balletje te slaan.

Een padelbaan in Rotterdam (foto: ANP)

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel