Nieuwe transformatoren moeten einde maken aan elektriciteitsproblemen

EMMELOORD • Di 25 januari 2022 | 14:02 • Dinsdag 25 januari 2022 | 14:02

Netbeheerder Liander gaat vanaf mei twee nieuwe transformatorhuisjes in de wijk Emmelhage in Emmeloord bouwen om de elektriciteitsproblemen in de buurt op te lossen. Ook wordt een nieuwe transformator in een bestaand elektriciteitshuisje geplaatst. Door de maatregelen moet de levering en teruglevering van energie in Emmelhage voor de komende jaren op orde zijn.

De werkzaamheden vinden plaats in de eerste fase van de Emmeloordse nieuwbouwwijk. Daar ervaren bewoners problemen met de teruglevering van zonnestroom. Volgens Liander is het elektriciteitsnet in de eerste fase van Emmelhage niet berekend op de energietransitie. Door de drie nieuwe transformatoren moeten de problemen voor de komende jaren voorbij zijn, verwacht de netbeheerder. "We hebben rekening gehouden met prognoses, zoals de toenemende mobiliteit en digitalisering", zegt een woordvoerder. "Dat nemen we mee in het elektriciteitsnet en dat monitoren we continue."

De nieuwe elektriciteitshuisjes komen te staan aan de Schweitzersingel en de Jeanne d'Arclaan. Volgens Liander is dat besloten in samenspraak met de gemeente en omwonenden. In de elektriciteitskast aan het Abel Tasmanpad komt de nieuwe transformator. Liander zegt dat de elektriciteitskabels in de eerste fase van de nieuwbouwbuurt niet hoeven te worden verzwaard. "De straten hoeven niet open, omdat Emmelhage een redelijk nieuwe wijk is", aldus de woordvoerder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel