'Verkeersveiligheid Voorsterweg moet eindelijk aangepakt worden'

MARKNESSE • Wo 26 januari 2022 | 6:32 • Woensdag 26 januari 2022 | 6:32

De gemeente Noordoostpolder moet eindelijk eens in actie komen om de Voorsterweg bij Marknesse veiliger te maken. Dat vindt een aantal aanwonenden van de weg.

Volgens hen wordt de weg steeds drukker door toeristen en dagjesmensen die het Waterloopbos bezoeken. En ze verwachten nog meer verkeer, nu er een nieuw hotel wordt gebouwd langs de weg. Na al eerder bij de gemeente te hebben aangeklopt, willen ze dat er nu actie wordt ondernomen.

Zelf gemaakt verkeersbord
Eén van de aanwonenden is Annelies Bos. Om aan te geven dat ze vindt dat de maximumsnelheid op de Voorsterweg omlaag moet van 80 naar 60 kilometer per uur, heeft ze een eigen gefabriceerd bord met daarop het cijfer 60 langs de weg geplaatst. Haar buren hebben hetzelfde gedaan.

De Voorsterweg is één van de oudste wegen in Noordoostpolder. Het wegdek bestaat uit klinkers. Naast automobilisten en landbouwverkeer wordt de weg ook gebruikt door fietsers en wandelaars, maar er ontbreken fiets- en wandelpaden langs de weg. Daar moet iets aan gebeuren, vindt Bos.

Toenemende verkeersdrukte
Volgens Bos zal de verkeersdrukte de komende jaren alleen maar toenemen. "Als er niets gebeurt aan de inrichting van de weg, dan maken we ons zorgen over de veiligheid. Ik en meerdere bewoners met mij. We verzoeken de gemeente om iets aan de inrichting van de weg te doen, zodat niet alle aanvoer van hotelbezoekers en bezoekers van Natuurmonumenten over dit deel van de weg gaat", zegt Bos.

Eind 2020 vroegen voorzitters van de verschillende dorpen in Noordoostpolder de gemeente Noordoostpolder om iets te doen aan de onveilige buitenwegen. De Voorsterweg is toen ook genoemd.

De gemeente laat weten bezig te zijn met een gebiedsvisie, waarin het gebied van het Waterloopbos ook wordt meegenomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel