Uitgebrande vrachtwagen vervangen na succesvolle crowdfundingsactie

URK • Do 27 januari 2022 | 14:53 • Donderdag 27 januari 2022 | 14:53

Urker Jur Visser rijdt sinds kort weer trots rond in het vissersdorp. Zijn vrachtwagen brandde in december volledig uit, maar door een hoop donaties kon hij een nieuwe kopen.

Vrienden en familie startten een crowdfunding en binnen korte tijd werd er ruim 15.000 euro opgehaald. Visser vond de donaties, van vooral dorpsgenoten, hartverwarmend. "Per keer dat je kijkt, krijg je kippenvel overal. Dat mensen dit willen doneren, dat geeft je een warm gevoel. Er zijn bedragen tussen waarbij mensen een dag voor niks hebben gewerkt om mij te steunen. Dat doet wel wat met je."

Het is niet duidelijk wat de brand veroorzaakt heeft. Sporenonderzoek was niet meer mogelijk. Volgens Visser was de brand hartverscheurend. "Je denkt eerst nog dat het een grapje is, maar als je er dan heen rent en je ziet je hobby en je passie, waar je dag en nacht voor werkt, in 10 minuten weggaan. Dan zakt de wereld onder je voeten vandaan eventjes."

De chauffeur heeft het nieuwe voertuig een Urker tintje gegeven, ook omdat de aanschaf vooral door het dorp mogelijk is gemaakt. Zo is de skyline van het dorp op de zijkant van de wagen te zien en aan de voorkant zit een grote sticker in de stijl van de Urker klederdracht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel