Dijken gaan tijdelijk dicht vanwege werkzaamheden voor viaduct

FLEVOLAND • Vr 28 januari 2022 | 10:09 • Vrijdag 28 januari 2022 | 10:09

De Knardijk in Zeewolde en de Harderdijk in Biddinghuizen zijn van 7 tot 21 februari afgesloten voor autoverkeer vanwege de werkzaamheden voor een nieuw viaduct over de N302. Automobilisten moeten rekening houden met een omleidingsroute. Fietsers kunnen er gewoon langs en Connexxion zet een pendelbus in op de busroute Biddinghuizen-Harderwijk.

De provincie Flevoland vervangt dit kalenderjaar de zogenaamde ‘turborotonde’ op de kruising van de Ganzenweg (N302) met de Harderdijk en Knardijk door een viaduct. Dit moet een einde maken aan de files bij de rotonde. Het verkeer tussen Lelystad en Harderwijk moet straks zonder oponthoud kunnen doorrijden.

In de eindsituatie komt er aan weerzijden van de Ganzenweg (N302) een rotonde: zowel aan de kant van Biddinghuizen als aan de kant van Zeewolde. De weg tussen die twee rotondes gaat dan over de Ganzenweg heen. Voor het verkeer van en naar Biddinghuizen en Zeewolde komen er toe- en afritten richting Lelystad en Harderwijk.

Hele weg dicht
Wegenbouwer Strukton Civiel zei woensdag tijdens een online bijeenkomst van de provincie dat er wel sprake zal zijn van enige hinder. "We proberen de bereikbaarheid voor iedereen zo goed mogelijk te garanderen. Maar het moet wel veilig en goed gebeuren", aldus Ellen de Waard van de wegenbouwer.

Toe- en afritten afsluiten
Volgens Strukton zijn de toe- en afritten voor een groot deel klaar. Deze worden de komende weken aangesloten en vanaf 21 februari in gebruik genomen. Op dat moment wordt de hoofdrijbaan van de Ganzenweg afgesloten, zodat het middengedeelte vrij komt voor de bouw van het viaduct.

Het nieuwe viaduct moet in december klaar zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel