'Vrijheidskonvooi' rijdt provincie rond

FLEVOLAND • Zo 30 januari 2022 | 13:14 • Zondag 30 januari 2022 | 13:14

Vrachtwagenchauffeurs en sympathisanten in auto's maakten zondagmiddag een rondrit door Flevoland als protest tegen de coronaregels. De groep verzamelde zich rond 13.00 uur bij parkeerterrein De Aalscholver langs de A6. De ruim honderd deelnemers reden met 65 kilometer per uur een rondje door de provincie. Vanaf de A6 reed het konvooi via de A27, de N305 (Gooiseweg/Biddingringweg) en de N307 (Overijsselseweg) naar Lelystad, om daar weer de A6 op te gaan.

Ook in andere provincies waren er zondag zogenoemde 'Convoys for Freedom'. Op de snelweg A2, Maastricht richting Eindhoven, heeft een konvooi geleid tot een aanrijding waarbij vijf auto's zijn betrokken. De exacte toedracht is nog niet duidelijk.

De actie is overgewaaid vanuit Canada, waar rond de 3000 truckers in konvooi van Vancouver naar Ottawa zijn gereden omdat ze het niet eens zijn met de coronaregels. Canada eist net als de VS dat vrachtwagenchauffeurs die de grenzen passeren, gevaccineerd zijn om te voorkomen dat ze het coronavirus verspreiden.

De organisatie achter Convoy Nederland zegt dat de provinciale 'vrijheidskonvooien' de opmaat zijn voor een landelijke actie, die in februari zou moeten plaatsvinden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel