CDA bijzonder kritisch over huisvesting arbeidsmigranten Roodbeenweg

DRONTEN • Do 3 februari 2022 | 22:17 • Donderdag 3 februari 2022 | 22:17

De CDA-fractie in de gemeenteraad van Dronten begrijpt niet waarom B en W de situatie met illegaal geplaatste units voor arbeidsmigranten aan de Roodbeenweg in Dronten heeft gelegaliseerd. Volgens raadslid Willemien Wever is het in strijd met het bestemmingsplan en heeft de ondernemer niet voldaan aan de eis om te overleggen met de buurt. Ze stelde tijdens de raadsvergadering donderdagavond vragen aan het college over de kwestie.

Ondernemer Eric Daniëls verraste vorig jaar de omwonenden met zijn plannen voor het huisvesten van 300 arbeidsmigranten aan de Roodbeenweg 17. De buurtbewoners verzetten zich fel. Toch verleenden B en W een vergunning voor 31 arbeidsmigranten in de bestaande bouw. Begin december liet Daniëls units plaatsen voor nog eens 32 arbeidsmigranten. Dat was illegaal en de ondernemer kreeg van de gemeente een bouwstop en een dwangsom opgelegd.

Inmiddels heeft de gemeente de afgelopen week besloten deze situatie alsnog te legaliseren. "Tot groot verdriet en verbijstering van omwonenden", aldus het CDA, "Hoe kan het college gezien alle onrust, klachten van omwonenden over de participatie en het stilleggen van de bouw in december nu tot de conclusie komen dat aan de eis betreffende het participatietraject is voldaan?"

Wever wijst erop dat de ondernemer de buurt niet bij zijn plannen betrok en dat LTO-Noord elf argumenten opsomde waarom deze locatie ongeschikt is. Het CDA wil ook weten waarom burgemeester en wethouders geen advies hebben gevraagd aan de gemeenteraad. Ook willen ze duidelijkheid over de toekomstige groei naar 300 arbeidsmigranten.

Burgemeester Jean Paul Gebben zegde toe de vragen van de CDA-fractie dinsdag schriftelijk te beantwoorden. Volgens hem zijn meerdere wethouders bij de kwestie betrokken. Hij hecht er waarde aan goed en zuiver te antwoorden, zodat de gemeenteraad precies weet hoe het zit.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel