'Pak verkeersonveilige Evenaar volledig anders aan'

ALMERE • Do 3 februari 2022 | 23:57 • Donderdag 3 februari 2022 | 23:57

De Evenaar, de verkeersonveilige dreef dwars door Almere Buiten, zou misschien helemaal anders aangepakt moeten worden, zodat de weg weer jaren meekan. Dat zei wethouder Julius Lindenbergh donderdagavond tijdens de Politieke Markt.

Op de agenda stond een motie van de VVD en de Partij voor de Dieren om de Evenaar snel veiliger te maken. De afgelopen twee jaar deden zich bijna 100 ongelukken voor. Het college van burgemeester en wethouders dacht aan twee fasen om de dreef aan te pakken. Nog dit jaar gemakkelijk uit te voeren maatregelen, zoals het verbreden en roodkleuren van het fietspad en in 2025 uitgebreidere maatregelen. Maar de gemeenteraad vindt de lange termijn te ver weg en wil de aanpak eerder.

Ongeduld
Lindenbergh snapt het ongeduld van de gemeenteraad, maar hij wijst er op dat er ook nadelen zitten aan het naar voren halen van de langetermijnmaatregelen. Hij vindt het belangrijk dat ook de inwoners van Buiten betrokken worden bij de plannen. Als alles heel snel op elkaar volgt is er volgens hem te weinig tijd voor een goede evaluatie. Daarbij komt dat het afsluiten van een aantal kruispunten in de Evenaar ervoor zal zorgen dat mensen soms lange stukken moeten omrijden en dat wordt doorgaans minder gewaardeerd.

De wethouder kwam daarom met de suggestie om dit jaar te benutten om goed na te denken over een aanpak waarmee de dreef jaren vooruit kan. Volgens Lindenbergh moet alles bedacht kunnen worden zodat er een nieuwe en veilige Evenaar komt. Als blijkt dat het out-of-the-box-denken onvoldoende resultaat heeft gehad kunnen altijd de nog bestaande plannen voor 2025, volgend jaar worden uitgevoerd, zei Lindenbergh.

Het voorstel van de wethouder viel bij een aantal partijen in goede aarde. Volgende week praat de gemeenteraad verder over de problematiek. De VVD zei de aangekondigde motie in stemming te willen laten brengen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel