'Onveilige werksfeer bij Meerpaal, zeker 30 medewerkers vertrokken'

DRONTEN • Za 5 februari 2022 | 11:46 • Zaterdag 5 februari 2022 | 11:46

Medewerkers van cultuurcentrum De Meerpaal in Dronten voelen zich geïntimideerd en hebben last van een onveilige werksfeer. Dat schrijft dagblad De Stentor na uitgebreid onderzoek. Directeur Hans Maris zou de oorzaak zijn van de onrust. Hij zit al enkele maanden ziek thuis.

De krant sprak verschillende (ex)medewerkers, die klachten hebben over hun directeur. Maris zou een narcist zijn en geen tegenspraak dulden. Zeker dertig medewerkers zouden mede vanwege zijn beleid zijn gestopt bij De Meerpaal. Een aantal medewerkers dat er nog wel werkt, durft in het artikel geen concrete voorbeelden te noemen van zaken die niet goed gaan. De Stentor heeft onder meer bezorgde brieven van medewerkers aan de Raad van Toezicht ingezien. Hierin staan uitingen van angst en verwarring om het handelen van Maris.

Spanningen
Hans Maris is sinds 2018 bestuurder bij De Meerpaal. Lid van de Raad van Toezicht Johan Bouwmeester geeft in De Stentor aan dat vernieuwingen altijd voor spanning kunnen zorgen binnen een organisatie. Toen Maris in november ziek thuis kwam te zitten, is er een interim-bestuurder aangesteld die moet zorgen dat de rust weer terugkeert in het bedrijf.

Maris zelf heeft geen reactie gegeven aan de krant op de beschuldigingen over zijn manier van leiding geven.

Reactie gemeente
De gemeente Dronten verstrekt jaarlijks veel subsidie aan de Meerpaal. Op vragen van Omroep Flevoland over de situatie bij De Meerpaal antwoordt de gemeente er kennis van genomen te hebben. "Voor de gemeente is van belang dat de dienstverleningsovereenkomst die wij met De Meerpaal zijn overeengekomen, gestand wordt gedaan. Het personeelsbeleid bij De Meerpaal is een interne aangelegenheid van De Meerpaal."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel