Grote street art-tentoonstelling geopend in Kunstlinie

ALMERE • Zo 6 februari 2022 | 17:21 • Zondag 6 februari 2022 | 17:21

Shapeshifters, zo heet de nieuwste tentoonstelling in de kunsthal van de Almeerse Kunstlinie. Het is een ode aan de straatkunst, met werk van zowel internationaal gerenommeerde kunstenaars als Banksy en Basquiat als van jonge, opkomende talenten. Dit weekeinde mocht het publiek voor het eerst naar binnen.

"Wat we willen laten zien is dat street art niet in een hokje past", legt Bo Naarden van Kunstlinie uit. Dat blijkt bij een rondje door de expositieruimten aan het Weerwater in Almere. Er is van alles te zien, van vrolijke 'murals' tot schilderijen, van beeldjes tot sneakers als sculpturen. "Deze tentoonstelling is echt voor jong tot oud. Wat je achtergrond ook is en wat je zelf ook doet, je vindt hier wel inspiratie."

Als je geluk hebt met de dag van je bezoek, kun je zelfs met eigen ogen zien hoe de muren van de kunsthal aangepakt worden. Zondag was de Portugese kunstenaar Odeith aanwezig. Met spuitbussenverf maakte hij ter plekke een muurschildering.

Publieksprogramma
Voor bezoekers hoeft het niet bij kijken alleen te blijven, want de tentoonstelling is onderdeel van het project StreetCred. "In de publieksprogrammering focussen we heel erg op straatcultuur. En net als bij de kunst kan dat van alles zijn", aldus Naarden. "Van muziek en dans tot 'spoken word'."

Wie de komende tijd aan een van de workshops wil meedoen, kan terecht bij Kunstlinie. En wie alleen de tentoonstelling Shapeshifters met 'street en urban art' wil bezoeken, is tot eind juli welkom.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel