Aeres Hogeschool wint Circulair Award voor schoolgebouw

ALMERE • Ma 7 februari 2022 | 15:56 • Maandag 7 februari 2022 | 15:56

De Aeres Hogeschool in Almere heeft maandag een Circulair Award gewonnen voor het schoolgebouw op het Floriade-terrein. Dat heeft het publiek van de online Nationale Conferentie Circulaire Economie bepaald. Aeres was genomineerd voor de prijs, omdat het nieuwe schoolcomplex bestaat uit herbruikbare materialen.

Aeres werd als winnaar verkozen in de categorie 'Public', voor overheden. In deze categorie waren ook woningcorporatie Eigen Haard uit Amsterdam en Green Deal Autodelen uit Utrecht genomineerd. De stemverhoudingen zijn niet bekendgemaakt.

De school viel bij de jury in de smaak vanwege het gebruik van circulaire materialen in het nieuwe schoolgebouw. Zo is het dak van de brandstapel gered, bestaat het casco uit hergebruikt beton en is meubilair tweedehands aangeschaft. Bruggencampus Floriade-Flevoland was ook genomineerd voor een Circular Award, maar drong niet door tot de finalisten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel