Aanleg pumptrack in Zeewolde stap dichterbij

ZEEWOLDE • Do 24 februari 2022 | 22:16 • Donderdag 24 februari 2022 | 22:16

De komst van een pumptrack in Zeewolde is een flinke stap dichterbij gekomen. De gemeenteraad besloot donderdagavond unaniem om geld in het plan te steken.

Een pumptrack is een aaneengesloten circuit van asfalt met bulten en kombochten erin. Deze volgen elkaar ritmisch op. Het is een soort kruising tussen een BMX-baan en een skatepark.

Burgerinitiatief
Het idee voor de baan is afkomstig van inwoners. Zij brachten het in oktober onder de aandacht van de gemeenteraad op een motiemarkt. Vervolgens is gekeken hoe haalbaar het plan is.

Met een geschat prijskaartje van 100.000 euro past het idee eigenlijk niet binnen de spelregels van de motiemarkt. De gemeenteraad wil er echter graag een uitzondering voor maken. 17.500 euro wordt nu al opzij gezet voor de aanleg. Dat bedrag kan verder oplopen tot 500.000 euro.

De voorwaarde is dat de initiatiefnemers de andere helft van de kosten via bijvoorbeeld crowdfunding of subsidieaanvragen bij elkaar krijgen.

Wat is een pumptrackbaan?
Het NOS Jeugdjournaal maakte eerder deze video waarin wordt uitgelegd wat een pumptrack is:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel