'Het jeugdhonkenbeleid heeft gefaald'

URK • Do 3 maart 2022 | 15:22 • Donderdag 3 maart 2022 | 15:22

Het jeugdhonkenbeleid van de gemeente Urk heeft gefaald. Dat concludeert Meindert Bakker van de ChristenUnie Urk in een locatieuitzending over de gemeenteraadsverkiezingen.

Volgens Bakker waren de gemeentelijke evaluaties over de jeugdhonken veel positiever dan er in het nieuws te zien was. Hij doelt op de aanrijding met een heftruck, verwondingen door een val van de trap en het slaan met een bierflesje. Door dit soort incidenten ziet de ChristenUnie liever dat de jeugd zich vermaakt in het oude dorp.

Joas van der Reest van Forum voor Democratie Urk prijst juist de creativiteit van de feestende Urker jongeren en pleit voor het afschaffen van de boa's die controleren en handhaven bij de jeugdhonken. "Dat zorgt alleen maar voor ergernis", zegt Van der Reest. Hij noemde de controles de afgelopen periode 'een razzia'. De boa's mogen wat Forum voor Democratie betreft weer vertrekken. "Complete waanzin", noemt Bakker dat standpunt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel