Vertrokken lijsttrekker BIJ1: "Ik sta een zetel niet automatisch af"

ALMERE • Di 8 maart 2022 | 13:56 • Dinsdag 8 maart 2022 | 13:56

Voormalig BIJ1-lijsttrekker Gladys Wielingen sluit niet uit dat zij alsnog namens BIJ1 de Almeerse gemeenteraad ingaat. Wielingen trad maandag af als lijsttrekker maar staat nog wel op plek 1 op de kieslijst. "Ik sta een mogelijke zetel niet automatisch af." De partij bracht maandag naar buiten dat ze haar zetel wel zou opgeven.

BIJ1 maakte bekend dat Wielingen niet langer de lijsttrekker zal zijn. De reden daarvoor zijn uitspraken van Wielingen over een mogelijke samenwerking met de PVV. Volgens BIJ1 is Wielingen zelf opgestapt, zelf geeft zij aan dat dit 'in overleg met de partij' is gegaan.

Mocht Wielingen de meeste stemmen krijgen, zal zij 'in conclaaf gaan' met BIJ1. "Zij hebben liever iemand met een ander standpunt als lijsttrekker. Ik zoek altijd verbinding en misschien ben ik te vernieuwend. Ik denk dat het belangrijk is om straks te luisteren naar de stemmers."

De uitspraak van Wielingen staat haaks op die van Anneke Dalger, voorzitter van de Almeerse tak van BIJ1. Die gaf aan dat Wielingen niet meer voor BIJ1 de raad in wil. Dalger: "We moeten haar mening daarin respecteren. Ze kon het niet meer verantwoorden en dat begrijpen wij ook wel."

Dit nieuws is afkomstig van verslaggever Vincent Smit. Hij richt zich dit jaar speciaal op nieuws uit Almere voor Omroep Flevoland en 1Almere. Voor tips: vincent.smit@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel