Lijsttrekker BIJ1 Almere trekt zich terug

ALMERE • Ma 7 maart 2022 | 22:18 • Maandag 7 maart 2022 | 22:18

Gladys Wielingen van BIJ1 in Almere trekt zich terug als lijsttrekker. Dat bevestigt de lokale bestuursvoorzitter Anneke Dalger. Volgens Dalger gaf Wielingen maandagochtend aan niet verder te kunnen vanwege uitspraken over de PVV.

Wielingen zei onlangs dat zij de samenwerking met de PVV niet uitsluit. Dat zorgde voor veel commotie binnen de partij, in Almere maar ook landelijk. Een dag later trok Wielingen haar uitspraken in na te zijn teruggefloten. Het landelijke bestuur sprak uitvoerig met de Almeerse lijsttrekker. Die heeft vervolgens het besluit genomen om zich terug te trekken.

Wielingen ziet ook af van een mogelijke zetel in de gemeenteraad. Dat betekent dat zij geen raadslid wordt, ook wanneer BIJ1 voldoende stemmen krijgt tijdens de verkiezingen. "We moeten haar mening daarin respecteren", zegt Dalger. "Ze (Wielingen, red.) kon het niet meer verantwoorden en dat begrijpen wij ook wel."

Wie de voormalige lijsttrekker gaat opvolgen is niet duidelijk. Haar taken worden voorlopig overgenomen door bestuursvoorzitter Anneke Dalger. Gladys Wielingen zelf was niet bereikbaar voor commentaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel