De veertien partijen in Lelystad hebben raadsakkoord afgerond

LELYSTAD • Vr 24 juni 2022 | 19:29 • Vrijdag 24 juni 2022 | 19:29

De veertien politieke partijen in Lelystad hebben het raadsakkoord voor de komende vier jaar afgerond. Dat maken ze gezamenlijk bekend in een persbericht. Het akkoord wordt dinsdagavond gepresenteerd en aansluitend worden ook de namen van de beoogde wethouders bekendgemaakt.

"De afgelopen maanden waren intensief, spannend en ontspannen tegelijk. Er is hard gewerkt door alle partijen. Er is over veel van de grote opgaven waar de stad voor staat overeenstemming bereikt, met als resultaat een breed gedragen raadsakkoord."

In Lelystad onderhandelden alle veertien gemeenteraadsfracties sinds de verkiezingen over een gezamenlijk raadsakkoord. Het is de eerste gemeente in Flevoland die de coalitievorming op deze manier aanpakte. Volgens het persbericht is geen van de veertien partijen onderweg afgehaakt: "De initiatiefnemers spreken daarmee nogmaals de nadrukkelijke wens uit dat uiteindelijk ook alle veertien partijen het akkoord zullen onderschrijven en ondertekenen om de komende vier jaren ook gezamenlijk op te trekken"

"Naast een inhoudelijk akkoord zijn er ook afspraken gemaakt over een nieuwe werkwijze. Die gaat over het omgaan met elkaar, het samenspel met de stad en met het college. Het moet leiden tot een raadsperiode waarin vruchtbare samenwerking leidt tot concrete resultaten voor onze mooie stad", zo schrijven de partijen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel