Drie maanden extra cel voor steekpartij in gevangenis

LELYSTAD • Di 8 maart 2022 | 15:55 • Dinsdag 8 maart 2022 | 15:55

Een 33-jarige Hilversummer heeft bij de rechtbank in Lelystad drie maanden cel gekregen voor het neersteken van een medegevangene. De man stak het slachtoffer vorig jaar april meerdere keren met een blikopener in de gevangenis in Lelystad. Het OM eiste eerder 18 maanden cel.

De veroordeelde verklaarde eerder voor de rechtbank dat het slachtoffer liep te schreeuwen en schelden met een pan eten in zijn handen. Hierbij zou er spuug in het eten zijn gekomen. Toen de veroordeelde hier iets van zei, zou de ruzie zijn ontstaan. Volgens de Hilversummer ging het om noodweer, omdat de andere gevangene hem met een koekenpan zou willen hebben slaan. De rechters achtten een poging tot zware mishandeling echter bewezen.

Het slachtoffer liep snijwonden op bij zijn slaap en achter zijn oor. De man kreeg van de rechtbank een immateriële schadevergoeding toegewezen van 500 euro.

Eerdere celstraf
De man uit Hilversum zit al een celstraf van veertien jaar uit plus tbs met dwangverpleging voor een gewelddadige beroving bij een bedrijf. Hierbij werd de bedrijfsleider neergeschoten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel