Achttien maanden cel geëist voor steekpartij in gevangenis

LELYSTAD • Di 22 februari 2022 | 14:22 • Dinsdag 22 februari 2022 | 14:22

De officier van justitie heeft dinsdag achttien maanden cel geëist tegen een 33-jarige Hilversummer die vorig jaar in de Lelystadse gevangenis een medegevangene zou hebben gestoken met een blikopener.

De man kreeg ruzie met een medegevangene, omdat die met een pan eten in zijn handen stond te schreeuwen en schelden. "Er kwam allemaal spuug in het eten terecht, daar houd ik niet van", legde hij uit in de rechtszaal. De medegevangene werd boos toen hij er wat van zei, en hij zou zijn gaan duwen. Volgens de Hilversummer pakte de man een koekenpan van tafel om mee te slaan. Daarop haalde hij zelf uit met een blikopener die op tafel lag.

Het slachtoffer liep snijwonden op bij zijn slaap en in en achter zijn oor. Spijtig, zei de Hilversummer tegen de rechter. Hij beroept zich op noodweer. "Ik was in paniek, het was een soort overlevingsdrang." Na afloop vluchtte hij naar zijn cel en spoelde de blikopener door het toilet. "Ik wilde geen problemen."

De officier van justitie gelooft niet dat er sprake was van noodweer. Hij vindt naast de celstraf ook een schadevergoeding op zijn plaats, al vindt hij de ruim 10.000 euro die het slachtoffer wil aan de hoge kant. Die man zegt dat hij vanuit het niets werd aangevlogen. Hij zou aan de aanval oorsuizingen en psychische klachten hebben overgehouden.

Straatroof
De Hilversummer kreeg in oktober veertien jaar cel plus tbs met dwangverpleging opgelegd voor een gewelddadige straatroof in Almere. Hierbij werd de bedrijfsleider van Sierbestrating Jonk in Almere neergeschoten.

De uitspraak is over twee weken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel