Kamp Seedorf geeft jarige fotograaf Bob Friedländer eigen straat

ALMERE • Wo 9 maart 2022 | 9:36 • Woensdag 9 maart 2022 | 9:36

Kamp Seedorf heeft de jarige Almeerse fotograaf Bob Friedländer een eigen straatnaambordje cadeau gedaan. Friedländer wordt vandaag 80 jaar. Daarom heeft het Almeerse street art-collectief de Achterwerf in Almere Haven waar de fotograaf woont tijdelijk omgedoopt tot de Bob Friedländeravenue.

"Een sjieke eigen avenue voor de origineelste, echtste en allerkleinste grote inspirator van Kamp Seedorf", schrijft het collectief op Facebook. "Wij hebben Bob goed leren kennen in zijn tijd als Ajax-fotograaf, waarbij hij ons jarenlang op sleeptouw nam. Samen hebben we ontelbare chaotische avonturen beleefd. Onbewust heeft Bob ons een paar bruikbare levenslessen geleerd. De belangrijkste les: zie altijd en overal de humor van in. Gekkigheid en grollen mogen altijd en overal!!!"

Bob Friedländer heeft in veertig jaar tijd zo'n 200.000 foto's van Almere gemaakt en daarmee heeft hij volgens het Stadsarchief de geschiedenis van de stad vastgelegd. Zijn foto-archief is vanaf woensdag gedeeltelijk te zien op de website van het Stadsarchief.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Omroep Flevoland en 1Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel