Almere wil cadeau Kamp Seedorf voor fotograaf Friedländer verwijderen

ALMERE • Di 14 juni 2022 | 13:11 • Dinsdag 14 juni 2022 | 13:11

Het 'straatnaambordje' dat de Almeerse fotograaf Bob Friedländer van het kunstenaarscollectief Kamp Seedorf heeft gekregen wordt verwijderd. Friedländer reed dinsdagochtend naar zijn huis in Almere Haven en zag dat twee mannen van de gemeente bezig waren met het verwijderen van het bordje. Het hangt op een elektriciteitshuisje en was een cadeau voor zijn tachtigste verjaardag in maart dit jaar.

Bij toeval zag Friedländer de verwijdering van het bordje gebeuren. "Het is belachelijk dat het eraf moet in opdracht van de gemeente." De ambtenaren gaven aan dat het bordje gevaarlijk zou zijn, zo zegt Friedländer. Weg is het bordje nog niet, want: "Ze kregen het niet los. Dus ze zijn halsoverkop weer weggegaan en ze zeiden dat ik het bordje ook niet mocht hebben als het eraf zou gaan."

Hij heeft een mailtje gestuurd naar Kamp Seedorf om hen te informeren over de poging het bordje weg te halen. Het kunstenaarscollectief heeft volgens de fotograaf aangegeven dat ze na de verwijdering wellicht een nieuw bordje zullen plaatsen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel