'Flevolanders vinden weg naar leefbaarheidssubsidie niet genoeg'

FLEVOLAND • Ma 14 maart 2022 | 6:23 • Maandag 14 maart 2022 | 6:23

Veel inwoners van Flevoland weten niet dat er subsidie beschikbaar is om het platteland leefbaarder te maken. Inwoners die plannen hebben voor evenementen, worden opgeroepen om aan te kloppen voor geld. Het geld is bestemd voor projecten die de sociale samenhang vergroten.

Er is 1,3 miljoen euro beschikbaar uit het Fonds Leefbaar Platteland. Het geld is niet voor de grotere steden Almere en Lelystad, maar de rest van Flevoland komt wel in aanmerking. De provincie zegt deze keer niet te willen investeren in stenen, maar in mensen. "Nu kijken we echt naar initiatieven. Het is bedoeld voor inwoners, dus echt van onderop. Evenementen waarbij mensen elkaar ontmoeten," legt gedeputeerde Harold Hofstra uit.

Het Paasverhaal
Een goed voorbeeld van zo'n evenement is Het Paasverhaal in Zeewolde. Dit initiatief krijgt bijna 13.000 euro subsidie van de provincie en is volgende maand op het Raadhuisplein te zien. Het is een voorstelling over de laatste dagen van het leven van Jezus, met film, livemuziek en zang. Door Zeewoldenaren, voor Zeewoldenaren. En dat is precies waar de subsidie voor bedoeld is.

Initiatiefnemer Rick Mook werd via een kennis op het bestaan van het Fonds Leefbaar Platteland gewezen. "Nou ik wist helemaal niet dat het bestond, eerlijk gezegd. Ik werd erop attent gemaakt." Een coördinator van de provincie heeft hem geholpen met het papierwerk. Uiteindelijk is het plan door een commissie beoordeeld en de subsidie door de provincie toegekend. Mook is er heel blij mee.

De totale kosten van het project zijn 25.000 euro. Ook de gemeente Zeewolde en plaatselijke bedrijven leveren een bijdrage. De voorstelling is op 15 april.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel