'Opvangplekken Oekraïense vluchtelingen binnenkort bekend'

ALMERE • Ma 14 maart 2022 | 8:56 • Maandag 14 maart 2022 | 8:56

De locaties in Almere waar vluchtelingen uit Oekraïne kunnen worden opgevangen, worden binnenkort bekendgemaakt. Dat zei lijsttrekker Froukje de Jonge van het CDA maandagochtend tijdens een locatieuitzending over de gemeenteraadsverkiezingen. De Jonge is de verantwoordelijk wethouder in Almere voor de opvang van de vluchtelingen.

"Bij de Syrische of Afghaanse vluchtelingen was het COA aan zet, ze komen nu via een totaal andere route", aldus De Jonge. Volgens de wethouder zijn er meerdere locaties onderzocht, zoals lege kantoorpanden, lege sporthallen en lege scholen. Er worden in heel Flevoland locaties gezocht voor in totaal 2000 vluchtelingen uit Oekraïne. De bekendmaking wordt deze of begin volgende week gedaan door voorzitter Ank Bijleveld van de Veiligheidsregio Flevoland, vertelde De Jonge.

De Jonge is de enige Almeerse wethouder die bij de gemeenteraadsverkiezingen op de kieslijst staat als lijsttrekker. De andere wethouders in Almere zijn lijstduwer voor hun partij en zullen alleen als wethouder terugkeren. Volgens De Jonge heeft de partij haar gevraagd of ze lijsttrekker wil zijn en de wethouder wil de belangen van het CDA ook als gemeenteraadslid behartigen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel