Verdachten dodelijke schietpartij Vinkeveen 90 dagen langer in cel

LELYSTAD • Do 17 maart 2022 | 17:31 • Donderdag 17 maart 2022 | 17:31

Twee Lelystedelingen die eerder deze maand werden opgepakt na een dodelijke schietpartij in Vinkeveen mogen 90 dagen langer worden vastgehouden. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank donderdag bepaald. Het Openbaar Ministerie verdenkt het tweetal van 29 en 21 jaar oud van 'doodslag in vereniging'.

Bij het schietincident op het parkeerterrein bij het Leonardo Hotel en The Harbour Club in Vinkeveen vielen in de ochtend van zondag 6 maart meerdere gewonden. Een 27-jarige man was er slecht aan toe en overleed een dag later. Het schietincident vond plaats vlak na afloop van een feest in het nabijgelegen hotel. Het is niet bekend of er een verband is tussen het feest en de schietpartij.

In verband met de schietpartij zijn nog drie andere verdachten opgepakt, maar zij werden in de week na het incident al vrijgelaten. Een 42-jarige man uit Hoofddorp en een 43-jarige Amsterdammer zijn volgens het Openbaar Ministerie nog wel verdachten in de zaak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel