Almere gaat op vier plekken vluchtelingen opvangen

ALMERE • Wo 23 maart 2022 | 11:46 • Woensdag 23 maart 2022 | 11:46

Almere gaat binnen nu en twee weken bijna 400 opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen realiseren. Dit komt boven op de 160 al beschikbare plekken in Almeerse hotels. De gebouwen die de gemeente gaat inrichten, staan grotendeels leeg en worden op korte termijn omgebouwd tot opvangplek. De vluchtelingen kunnen minstens een half jaar tot een jaar in de locaties terecht.

Ook in Het Alnovum in Almere Stad gaan vluchtelingen opgevangen worden. Daar is ruimte voor 200 gevluchte Oekraïners. Het gaat om de leegstaande zwarte toren aan de achterkant van het pand. In de voorste toren met de kenmerkende groene gevel zitten bedrijven.

Vrijdag is de eerste opvanglocatie af. In Tussen De Vaarten worden naast het pand van basisschool het Meesterwerk 36 Oekraïense vluchtelingen opgevangen. Dan kunnen ook de eerste vluchtelingen hun intrek nemen in het pand.

In een bedrijfspand op bedrijventerrein Gooisekant, vlak bij de A6, wordt ruimte gemaakt voor 60 vluchtelingen. In Muziekwijk zullen 100 Oekraïners opgevangen worden in het oude kantoor van de FNV op de Louis Armstrongweg.

Omwonenden van de opvanglocaties zullen een brief van de gemeente krijgen. Daarin krijgen zij meer informatie over het gereedmaken van de panden. Daarin staat ook een telefoonnummer en een emailadres waar inwoners vragen kunnen stellen.

Dit nieuws is afkomstig van verslaggever Vincent Smit. Hij richt zich dit jaar speciaal op nieuws uit Almere voor Omroep Flevoland en 1Almere. Voor tips: vincent.smit@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel