Oekraïense vrachtwagenchauffeurs kunnen niet terecht bij Lelystad Airport

LELYSTAD • Do 24 maart 2022 | 14:13 • Donderdag 24 maart 2022 | 14:13

Gestrande vrachtwagenchauffeurs uit Oekraïne kunnen geen tijdelijke plek krijgen bij Lelystad Airport. De parkeerplaats bij de leegstaande terminal is niet berekend op stilstaande vrachtwagens, laat een woordvoerder weten. De asfaltlaag kan het gewicht niet aan, zegt hij.

Stichting Chauffeursnieuws zag in het parkeerterrein bij het vliegveld een ideale plek voor in eerste instantie zo'n 100 Oekraïense vrachtwagens. Het vliegveld wilde - op verzoek van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat - onderzoeken wat er mogelijk was, maar kwam tot de conclusie dat de druk op het asfalt te groot wordt. Volgens de terreinbeheerder zou dat gebeuren als de vrachtwagens voor langere tijd op de parkeerplaats zouden komen te staan, aldus de woordvoerder.

Nieuwe plek buiten Flevoland
Aschwin Cannoo van de stichting zegt dat besloten is om buiten Flevoland te kijken naar een geschikte plek. Volgens hem is het beter om chauffeurs een tijdelijke plek te bieden dichter bij de grens met Duitsland of België. "Op die routes tref je de meeste chauffeurs aan", zegt hij. "We zijn aan het kijken of we een locatie kunnen huren. En we kijken ook naar de prijs en allerlei andere zaken die van belang zijn om dat op te zetten."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel