Rijksoverheid presenteert gebouw van de toekomst op Floriadeterrein

ALMERE • Do 24 maart 2022 | 16:22 • Donderdag 24 maart 2022 | 16:22

'The Natural Pavilion', dat is de naam van het paviljoen van de Rijksoverheid op het Floriadeterrein in Almere. Het paviljoen werd donderdagochtend aan de pers gepresenteerd. Het volledig duurzame pand bestaat uit drie bouwlagen en is vooral gebouwd met hout dat uit Nederlandse bossen komt. De houtpanelen aan de binnen- en buitenkant zijn geplaatst in een constructie van hergebruikt staal.

Natuurlijke materialen
Volgens projectleider Harry Hupperts zijn er verschillende natuurlijke materialen gebruikt, zoals bijvoorbeeld stro en paprikastengels. "Er worden vloeren gemaakt van spinaziezaad. Kurk wordt toegepast, glas hennep. Dat soort materialen worden hier toegepast", vertelt Hupperts.

Tijdens de zes maanden durende tuinbouwtentoonstelling wordt het paviljoen onder meer gebruikt om de natuurlijke bouwmaterialen tentoon te stellen. Zo wil de landelijke overheid laten zien dat het nu al mogelijk is om woningen, scholen en kantoren te ontwikkelen die volledig circulair en energieneutraal zijn.

Paviljoen verhuist na Floriade
De bouwconstructie is heel flexibel en kan daardoor heel makkelijk opgebouwd en afgebroken worden. Het is de bedoeling dat het paviljoen na de Floriade deels of geheel naar een andere locatie verhuist. Volgens Hupperts zijn daar al afspraken met Staatsbosbeheer over gemaakt.

Het pand is nog niet helemaal af. Er wordt nog hard gewerkt om het op tijd af te bouwen. Volgens Hupperts is het paviljoen zeker voor de opening van de Floriade klaar. Op 13 april doet Omroep Flevoland live verslag van de opening van de wereldtuinbouwtentoonstelling door Koning Willem-Alexander.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel