Dokterspraktijk sluit, oplossing lijkt op komst

EMMELOORD • Vr 25 maart 2022 | 16:44 • Vrijdag 25 maart 2022 | 16:44

De huisartsenpraktijk van Jaap Nielen in Emmeloord sluit volgende week de deuren. De dokter heeft geen opvolger kunnen vinden. Dat blijkt uit een brief aan zijn patiënten. De Huisartsencoöperatie Flevoland roept patiënten op om even af te wachten, omdat volgende week een oplossing op komst lijkt te zijn.

Door een tekort aan huisartsen hebben de praktijken in Emmeloord een patiëntenstop ingevoerd. Patiënten van dokter Nielen kunnen bij hen wel terecht voor spoedzorg en intensieve zorg, maar voor een 'vaste' huisarts zouden ze op zoek moeten naar een dokter buiten Emmeloord. Volgens Cindy Netten van de Huisartsencoöperatie wordt samen met onder meer de Emmeloordse huisartsen gezocht naar een oplossing voor de patiënten van dokter Nielen.

Beroerte
Huisarts Nielen liet zich de afgelopen maanden vanwege een beroerte vervangen door waarnemers. Hij bood zijn praktijk in november ter overname aan, zodat de patiënten bij de praktijk konden blijven. Er is geen opvolger gevonden en het tekort aan waarnemers zorgt er ook voor dat de praktijk vanaf 1 april dicht moet, aldus de huisarts.

Toekomst
Volgens Netten wordt nog gewerkt aan een oplossing om het huisartsentekort in Emmeloord op te lossen. Zo moet de regio aantrekkelijker worden gemaakt voor dokteren en hun partners, zegt zij. "En we moeten kijken hoe we de huisartsenzorg anders kunnen inrichten in de toekomst en dat is niet 1-2-3 geregeld." Netten denkt dan onder meer aan de hulp van praktijkondersteuners en verpleegkundigen en aan digitale zorg.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel