Windpark Zeewolde gaat obligatieleningen uitgeven

FLEVOLAND • Wo 30 maart 2022 | 14:42 • Woensdag 30 maart 2022 | 14:42

Inwoners van Almere en Zeewolde kunnen vanaf eind mei met een obligatielening deelnemen aan Windpark Zeewolde. Daarmee wil het windpark de omwonenden de kans geven om mee te profiteren van de windmolens. Inwoners van omliggende gemeenten kunnen meedoen als er nog obligaties over zijn.

Wie een obligatielening voor het windpark wil afnemen moet minimaal 500 euro inleggen en kan maximaal 135.000 euro investeren. Het totale maximum van de lening is 13,5 miljoen euro. Het geld moet binnen tien jaar worden afgelost. Dat levert 6 procent aan rente op. Deelnemers aan het project 'De Nieuwe Molenaars' en direct omwonenden krijgen voorrang bij het verstrekken van de lening. Vervolgens kunnen overige inwoners van Almere en Zeewolde instappen, daarna wordt gekeken naar omliggende postcodegebieden in Flevoland, Gelderland, Noord-Holland en Utrecht.

De obligatielening is de derde mogelijkheid om te profiteren van Windpark Zeewolde. Volgens directeur Sjoerd Sieburgh Sjoersma worden met het geld de kredieten voor het windpark afgelost. Het was een afspraak met de gemeenten Almere en Zeewolde en de provincie Flevoland om de obligatielening te lanceren, zegt hij. Almeerders en Zeewoldenaren konden al deelnemen via 'De Nieuwe Molenaars'. Ook is er een Gebiedsfonds op komst. Deze subsidiepot voor Zeewolde komt volgend jaar beschikbaar.

De inschrijving voor de obligatielening voor Windpark Zeewolde loopt van 8 tot 24 april.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel