Boodschappenbezorger Flink komt naar Lelystad

LELYSTAD • Wo 30 maart 2022 | 15:22 • Woensdag 30 maart 2022 | 15:22

Boodschappenbezorger Flink is vanaf donderdag ook actief in Lelystad. Het is dan mogelijk om ongeveer 10 minuten na bestelling boodschappen thuisbezorgd te krijgen. Het bedrijf zet daarvoor fietskoeriers in.

Flink is de eerste zogeheten 'flitsbezorger' die in Lelystad aan de slag gaat. In verschillende grote en middelgrote steden is inmiddels een forse concurrentiestrijd losgebarsten tussen dit type bedrijven.

Kritiek op toename van darkstores
Op andere plekken in het land levert de komst van de flitsbezorgers forse kritiek op. De bedrijven gebruiken winkelpanden als magazijn voor hun bezorgers. De panden zijn niet voor het publiek toegankelijk en de ruiten zijn meestal afgeplakt. Dat levert ze de term 'darkstores' op.

Onder andere Amsterdam en Rotterdam hebben de komst van nieuwe darkstores inmiddels verboden. In Almere riep de PvdA begin vorige maand op om darkstores alleen op bedrijventerreinen toe te staan.

In Lelystad vestigt Flink zich aan de Neringpassage, naast restaurant De Gordiaan.

Update 1/4: Flink gaf in eerste instantie aan vanaf donderdag 31 maart actief te zijn in Lelystad. Dat is uiteindelijk vrijdag 1 april geworden.

In deze gebieden gaat Flink bezorgen:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel