Eerste boetes uitgedeeld aan hangjongeren rondom Meerpaal

DRONTEN • Di 5 april 2022 | 12:48 • Dinsdag 5 april 2022 | 12:48

De politie heeft afgelopen weekend in het centrum van Dronten de eerste boetes uitgedeeld aan jongeren die voor overlast zorgen. Wijkagent Geert-Jan Hahné zegt dat er vijf boetes zijn uitgeschreven. "Vier voor het hangen in een portiek en eentje voor baldadigheid."

Rondom het Meerpaalplein zorgt een groep van zo'n twintig hangjongeren al langer voor overlast. Ze zijn baldadig, ze laten rommel achter en vertonen intimiderend gedrag. Dat is onder meer een probleem op het binnenplein van theater De Meerpaal. Daar worden ook bezoekers en personeelsleden lastiggevallen. Daarom is de zij-ingang van het theater inmiddels afgesloten.

"De tijd van waarschuwen is voorbij", zegt wijkagent Hahné. "We kennen de jongeren, we hebben ze meermaals aangesproken op hun gedrag en we hebben ze gewaarschuwd voor het krijgen van een boete. We hebben daarnaast de ouders een brief gestuurd waarin we de ouders vragen het gesprek met ze aan te gaan. Als je dan nog steeds voor overlast zorgt, dan is het tijd dat je dat gaat voelen." De boetes die zijn opgelegd zijn 100 euro.

Hahné hoopt dat de boetes een einde maken aan de overlast. "We hebben de komende tijd extra aandacht voor de gebieden waar overlast is ervaren, dus de jongeren weten dat we ze in de gaten houden."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel