NVM: 'Stijging huizenprijzen neemt af'

FLEVOLAND • Do 7 april 2022 | 13:54 • Donderdag 7 april 2022 | 13:54

De huizenprijzen in Flevoland stijgen minder hard dan voorheen. Dat concludeert de Nederlandse Vereniging van Makelaars in Flevoland uit verkoopcijfers van het eerste kwartaal van 2022 in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Overigens wijkt de gemiddelde Flevolandse woningwaarde nog wel af van het landelijke beeld. In de rest van Nederland is er sprake van een daling van de huizenprijzen.

Flevolandse woningkopers betaalden in de eerste drie maanden van dit jaar één procent meer voor een bestaand huis dan in het voorgaande kwartaal. De gemiddelde prijs van een woning in Nederland daalde met ongeveer twee procent. Volgens Harm Boer, voorzitter van de NVM, is de prijs in Flevoland gestegen, omdat de woningen in de provincie verhoudingsgewijs meer in het goedkopere segment zitten. Daar is een groot tekort aan huizen.

Ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar, is er nog wel sprake van een forse prijsstijging. In Flevoland gaat het om een stijging van 23 procent en landelijk was dat bijna 14 procent. "Maar, wat we nu zien is dat de markt qua prijsniveau wat afvlakt." Boer vindt dat een goede ontwikkeling. "Dat heeft onder andere met betaalbaarheid te maken, jongere mensen komen bijna niet aan bod. Misschien is dit wel het moment dat we zeggen dat een eigen woning voor een heel hoop mensen weer bereikbaar is." Volgens Boer zou het kunnen de gemiddelde prijs van een woning in Flevoland nog verder afvlakt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel