Bewoners Muziekwijk: groen boven woningbouw

ALMERE • Vr 8 april 2022 | 6:00 • Vrijdag 8 april 2022 | 6:00

Bewoners van de Youri Egorovweg in Almere Muziekwijk willen niet dat er op de groenstrook voor hun huizen 200 woningen worden gebouwd. Een aantal van hen sprak daarom donderdagavond in tijdens de Politieke Markt.

Volgens Cees de Lange, woordvoerder namens de bewoners, is de buurt niet tegen woningbouw. Het is de bedoeling dat op de groenstrook 200 woningen worden gebouwd, voor onder andere starters op de woningmarkt en dakloze jongeren. "We begrijpen dat er huizen gebouwd moeten worden en we zijn ook niet tegen deze doelgroep", legt De Lange uit. "Wij vinden dat het beetje groen dat in Muziekwijk is behouden moet blijven. Je moet hier eens in de winter komen. Overal kinderen die spelen. Groepen uit andere buurten van Almere die hier ook komen voetballen en zelfs hun eigen rommel opruimen. Eigenlijk werkt het hier uitstekend."

Een ander argument van de bewoners is dat er in Muziekwijk te weinig groen is. "Uit gegevens die de gemeente zelf heeft aangeleverd, blijkt dat we duidelijk onder de middenmoot zitten ten opzichte van andere wijken. Als het daar onder is, ga dan niet nog eens tien procent weghalen. Houd dit gewoon."

Behandeling uitgesteld tot na inloopavond
De inhoudelijke behandeling van het woningbouwproject zou donderdagavond plaatsvinden, maar werd uitgesteld na een ordevoorstel van wethouder Froukje de Jonge (CDA). Zij vond het beter om te wachten tot na de inloopavond op 19 april, zodat alle partijen voldoende geïnformeerd zijn. De politieke partijen gingen hiermee akkoord.

Wel mochten de buurtbewoners - acht in totaal - inspreken. Fractie-assistent Kees Hendriksen van de ChristenUnie vond het begrijpelijke argumenten die de bewoners aandroegen. "Maar ik vind dat de dakloze jongeren ook een plek moeten hebben."

Buurtbewoner De Lange ziet de inloopavond met vertrouwen tegemoet. "Ik hoor dat een flink aantal raadsleden gaat komen. Dus ik kijk er naar uit."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel