Gemeente wil toch 200 woningen bouwen in Muziekwijk

ALMERE • Do 10 maart 2022 | 17:31 • Donderdag 10 maart 2022 | 17:31

De gemeente Almere wil toch 200 woningen bouwen aan de Youri Egorovweg in de Muziekwijk. Het gaat om sociale huurwoningen voor starters en jongeren. Een deel van deze woningen zullen bestemd zijn voor thuisloze jongeren.

Er lagen al eerder plannen om te bouwen aan de Youri Egorovweg. Bewoners waren fel tegen omdat daarvoor veel groen en een speelveld zouden moeten wijken. Ook vreesden ze dat de waarde van hun woningen zou dalen.

De gemeente zag af van de bouwplannen omdat ze de voorkeur gaf aan bouwen in de Parkwijk. Mogelijk zou de Muziekwijk later weer in beeld komen. De ChristenUnie in de Almeerse gemeenteraad vond dat vreemd omdat de plannen al in een vergevorderd stadium waren. De partij is op zich geen voorstander van bouwen in het groen, maar vroeg zich af waarom dat elders in de stad wel gebeurt en niet in de Muziekwijk. Mede door het standpunt van de ChristenUnie stuurt het college van burgemeester en wethouders opnieuw een voorstel naar de gemeenteraad.

De gemeente zegt de bewoners nauw bij het proces te zullen betrekken. Die zagen de bui al hangen en zijn een petitie tegen de bouwplannen gestart. Die is zo’n 700 keer ondertekend.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Omroep Flevoland en 1Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel