Sociale woningbouw in Parkwijk heeft voorkeur boven de Muziekwijk

ALMERE • Wo 8 december 2021 | 10:22 • Woensdag 8 december 2021 | 10:22

De gemeente Almere ziet voorlopig af van de bouw van 200 woningen in de Muziekwijk omdat ze de voorkeur geeft aan bouwen in de Parkwijk. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in antwoord op schriftelijke vragen van de ChristenUnie.

Die partij wilde weten waarom de gemeente in een vergevorderd stadium afziet van woningbouw bij de Youri Egorovweg voor starters en dakloze jongeren. Bewoners waren tegen de bouw omdat daarvoor veel groen en een speelveld zouden moeten wijken. Ook vreesden ze dat de waarde van hun woningen zou dalen.

Het college heeft de voorkeur voor het bouwen van tientallen sociale huurwoningen aan de Boomgaardweg. Mogelijk komt de Youri Egorovweg in de toekomst opnieuw in beeld. Volgens de gemeente zijn beide locaties tegelijkertijd onderzocht en is nu voor de Parkwijk gekozen. Bovendien waren de plannen nog niet in een vergevorderd maar in een pril stadium.

De ChristenUnie is geen groot voorstander van bouwen in het groen maar zei niet te snappen waarom dat op andere plekken wel gebeurt en niet in de Muziekwijk, terwijl er sprake is van grote woningnood.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Omroep Flevoland en 1Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel