ChristenUnie wil opnieuw praten over nieuwbouw in Muziekwijk

ALMERE • Do 27 januari 2022 | 10:58 • Donderdag 27 januari 2022 | 10:58

De gemeente moet opnieuw kijken naar plannen voor 200 sociale huurwoningen aan de Youri Egorovweg in de Almeerse Muziekwijk. Dat zegt de ChristenUnie, die hierover donderdagavond in gesprek wil met de gemeenteraad.

Het college van burgemeester en wethouders gaf begin december aan voorlopig af te zien van bouw in de Muziekwijk, omdat ze de voorkeur geeft aan bouwen in de Parkwijk aan de Boomgaardweg. Beide locaties zijn tegelijkertijd onderzocht.

Hoewel het college de voorkeur geeft aan de Boomgaardweg, werd vorige week donderdag duidelijk dat de gemeenteraad worstelde met de prille woningbouwplannen die er liggen voor die locatie. Er zouden twee appartementencomplexen moeten komen met daarin zo'n 70 tot 80 starterswoningen, waaronder een onbekend aantal voor dak- en thuisloze jongeren.

Raad moet plannen inzien
De ChristenUnie wil graag dat de raad de plannen van de Youri Egorovweg alsnog kan inzien om zich daarover uit te spreken. "Wellicht dat de raad het met de ChristenUnie eens is dat we het ons op dit moment niet kunnen permitteren om plannen in de ijskast te zetten en er nog eens een aantal nachtjes (of periodes) over te gaan slapen."

Woningstichting GoedeStede doet ook een oproep aan de raad om extra vaart te maken met nieuwbouwplannen. Anders haalt GoedeStede het quotum voor het aantal nieuwe woningen per jaar niet. Dat is volgens de woningstichting problematisch voor de doorstroming van bepaalde doelgroepen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel