Gemeente verbiedt buren om arbeidsmigranten te huisvesten

ENS • Za 9 april 2022 | 10:26 • Zaterdag 9 april 2022 | 10:26

Op twee adressen bij Ens mogen geen arbeidsmigranten gehuisvest worden. Dat heeft de gemeente Noordoostpolder besloten. Het gaat om twee buren aan de Ramsweg 14 en 15, de weg langs het Ketelmeer. Volgens de gemeente liggen de locaties te dicht bij elkaar en worden er daarom geen vergunningen verleend.

De eigenaar van nummer 14 kocht de grond vorig jaar met het plan om daar twintig arbeidsmigranten te huisvesten. De eigenaar van nummer 15 was van plan om twee arbeidsmigranten te laten wonen op zijn eigen terrein. Beide initiatiefnemers vroegen een vergunning aan bij de gemeente.

Voor het gebied waar de Ramsweg onder valt, geldt dat er binnen een straal van 400 meter maar één huisvestingslocatie voor arbeidsmigranten mag zijn. De gemeente vindt het oneerlijk om de ene indiener wel de vergunning te verlenen en de andere niet. Daarom is er besloten om beide vergunningen te weigeren. Volgens de gemeente kan eenzelfde situatie zich in de toekomst nog vaker voordoen bij andere adressen. De gemeente werkt daarom aan een evaluatie van het beleid voor het huisvesten van arbeidsmigranten. Die evaluatie wordt gedaan door een extern bureau. Het is nog niet duidelijk wanneer dit klaar is.

Beide partijen hebben overigens nog zes weken de tijd om bezwaar in te dienen tegen het besluit van de gemeente.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel