Verhuurder FunZone niet blij met plannen voor huisvesting arbeidsmigranten naast binnenspeeltuin

DRONTEN • Di 23 april 2024 | 11:25 • Dinsdag 23 april 2024 | 11:25

De verhuurder van het pand van FunZone in Dronten is bang dat de huisvesting van arbeidsmigranten in het pand naast de binnenspeeltuin ervoor zorgt dat klanten wegblijven. Hij heeft samen met een buurtbewoner een rechtszaak aangespannen tegen de gemeente, om de komst van de arbeidsmigranten tegen te houden.

In de voormalige sportschool De Bever aan de Educalaan wil eigenaar Eric Daniëls woningen bouwen voor arbeidsmigranten. De gemeente Dronten is akkoord en heeft een vergunning afgegeven voor 24 personen.

Overlast
"De gemeente Dronten verwaarloost ons", zei de verhuurder van het naastgelegen FunZone maandag in de rechtbank. Hij vreest dat het bedrijf last krijgt van de nieuwe buren, omdat mensen hun kinderen niet meer naar de ballenbak durven te brengen. Ook is hij bang dat zijn pand minder waard wordt.

De buurtbewoner die meedeed met de rechtszaak is op zijn beurt bang voor zijn eigen kinderen. Die komen elke dag langs de arbeidsmigranten als zij naar school gaan. De bezorgde vader vreest vooral overlast.

Eerdere rechtszaak
Een maand geleden waren dezelfde eisers een rechtszaak gestart over de bouwvergunning van de voormalige sportschool. Die zaak hebben ze verloren. Dit keer gaat het om de huisvesting.

In Dronten zijn grote bedrijven gehuisvest die veel arbeidsmigranten nodig hebben. De gemeente is blij dat de sportschool dit wil regelen. Dat kan namelijk bijdragen aan de oplossing van de woningnood.

De eigenaar van de sportschool gaf aan dat zijn ervaring op andere plekken is dat de arbeidsmigranten weinig overlast geven. Het is 'koudwatervrees' van de klagers, geeft hij aan. Ook heeft hij inmiddels een vergunning aangevraagd voor de huisvesting van meer personen, 48 in totaal. Daar heeft de gemeente nog geen beslissing over genomen.

De rechter doet uitspraak op 13 mei.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel