Omwonenden Educalaan bang voor overlast arbeidsmigranten

DRONTEN • Za 2 maart 2024 | 13:45 • Zaterdag 2 maart 2024 | 13:45

Omwonenden in de Planetenwijk in Dronten zijn bang voor overlast van arbeidsmigranten. Zij hebben een zaak aangespannen tegen de vergunning voor de verbouwing van sportschool De Bever op de Educalaan 45.

Eigenaar Eric Daniels kreeg een vergunning voor het huisvesten van 24 arbeidsmigranten in de voormalige sportschool. De eigenaar gaf aan dat er grote behoefte is aan plekken voor arbeidsmigranten. "Het is fijn dat een gebouw met een andere bestemming zoals de sportschool voor wonen gebruikt kan worden. Het is ook een maatschappelijk belang."

Dronten ook voor
De verbouwing gebeurt vooral binnen de muren. De eigenaar dacht dat dat zonder vergunning kon, maar dat bleek niet het geval. Daarom vroeg hij alsnog een vergunning aan. De gemeente Dronten is het met met hem eens dat arbeidsmigranten op die plek mogen verblijven.

De omwonenden hebben daar volgens de gemeente geen last van. De afstand tussen de gebouwen is te groot en aan de buitenkant van het gebouw verandert bijna niets.

Maar de klagers zijn bang dat de eigenaar veel meer migranten gaat huisvesten. Daar is geen controle op, zeiden de klagers afgelopen vrijdag bij de bestuursrechter in Utrecht. De rechter beslist op 15 maart of de vergunning in stand blijft.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel