Zweten tijdens natuurloop bij Oostvaardersplassen

LELYSTAD • Za 11 mei 2024 | 16:35 • Zaterdag 11 mei 2024 | 16:35

Een aantal van de 140 deelnemers van de SlooOW Natuurloop in Lelystad had het zwaar in de zon. De renners deden zaterdag mee met de marathon rond de Oostvaardersplassen of liepen een parcours van 5 of 10 kilometer door het Hollandse Hout.

"Mensen zeiden dat het zwaar was vanwege de temperatuur", zei organisator Jop Fackeldey. "Al gaat in het algemeen alles goed."

Oprichter van het evenement Jan Rietvelt deelde medailles uit aan de renners die de eindstreep haalden. Vijf jaar geleden organiseerde hij zijn laatste natuurloop, en sindsdien probeert Rietvelt wel nog elk jaar naar de loop te kijken. Al kan hij zich niet inhouden om stiekem toch mee te helpen, zoals bij het uitdelen van de medailles. "Het liefst wil je meerennen en meeorganiseren", legt Rietvelt uit. "Dat zit in je bloed."

15 jaar geleden kwam Rietvelt op het idee een marathon rond de Oostvaardersplassen te lopen als voorbereiding op een triathlon. Zijn vrienden bij de atletiekvereniging wilden dat ook wel eens doen, en zo ontstond het plan om jaarlijks een marathon te organiseren. Dit jaar werd de 14e editie georganiseerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel