Bewoners Oosterwold gaan als vrijwilliger met buurtbus rijden

ALMERE • Za 11 mei 2024 | 19:39 • Zaterdag 11 mei 2024 | 19:39

Bewoners in Oosterwold hebben het initiatief genomen om met een buurtbus door de Almeerse wijk te rijden. Het doel is om deze buurtbus aan te laten sluiten op de stadsbus M8 vanuit Nobelhorst, zodat er elke dag een aansluiting is met de stad.

In Nobelhorst hebben vrijwilligers vijf jaar lang met een buurtbus rondgereden. Daar kwam in 2022 een einde aan toen de nieuwe buslijn M8 in gebruik werd genomen.

In Oosterwold rijdt op dit moment buslijn 216 op werkdagen, in de spits met een halfuurdienst en in daluren eens per uur. De bus in de weekenden niet. Werkgroep Openbaar Vervoer Oosterwold wil al langere tijd een buurtbus realiseren.

Vrijwilligers
De organisatie is momenteel bezig met het opstellen van een dienstregeling om te bepalen hoeveel busjes er nodig zullen zijn. De gemeente zorgt voor de benodigde bussen en zal de haltes inrichten. De buurtbus moet door vrijwilligers gereden worden.

De Werkgroep Openbaar Vervoer Oosterwold is op zoek naar bewoners die samen met de gemeente en de gebiedsorganisatie mee willen werken aan de voorbereiding en de organisatie van de buurtbus. Bewoners die het leuk vinden om met de bus te rijden kunnen zich aanmelden via Platform Oosterwold.

Dit verhaal is gemaakt door Iris van Ree. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel