Eerste huisartspraktijk in Oosterwold opent na de zomer haar deuren

ALMERE • Ma 13 mei 2024 | 12:49 • Maandag 13 mei 2024 | 12:49

De wijk Oosterwold in Almere krijgt na de zomer haar eerste huisartsenpraktijk. Medi-Mere opent er een nieuwe vestiging. De praktijk komt op het terrein 'De Volder Staete', waar ook 52 appartementen voor zorgbehoevende mensen gebouwd worden.

De appartementen zijn van Amado Zorg en zijn zijn allemaal op de begane grond gebouwd. Volgens Brian Nieweg van Amado zorg is het huisartsenpraktijk bedoeld voor de bewoners van het complex maar ook voor Almeerders uit de omgeving: "Huisartsenpraktijk Medi-Mere zal een aantal ruimtes bij ons gebruiken. Op die manier levert het eigenlijk een win-win situatie voor alle partijen."

In de nieuwe huisartsenpraktijk kunnen mensen terecht uit Almere Hout, Oosterwold, Vogelhorst en Nobelhorst. De behandelend huisarts wordt ook verantwoordelijk voor de bewoners van de zorgappartementen. "Een unieke samenwerking", noemen Medi-Mere en Amado Zorg het.

Nobelhorst had een eigen huisartsenpraktijk, maar die is eind 2022 verhuisd naar het pand van De Waterlelie aan de Edvard Munchweg in Tussen de Vaarten. Het idee was vervolgens om een nieuw gezondheidscentrum met een huisartsenpraktijk te bouwen aan het Groene Veld in Nobelhorst, maar dat is tot nu toe niet gerealiseerd.

Zorglandgoed
De Volder Staete wordt een zorglandgoed van zo'n 2,5 hectare groot. Er komen 52 ouderen met geheugenproblemen te wonen. Zij worden actief betrokken bij het verzorgen van dieren en bijhouden van de moestuin op het terrein.

In juli wordt het terrein opgeleverd en trekken de eerste bewoners in hun nieuwe woning. De huisartsenpraktijk wordt na de zomer in gebruik genomen. Patiënten kunnen zich inschrijven via de website van Medi-Mere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel