Almere blijft bij Oosterwold als locatie verslaafdenopvang, ondanks aangepaste criteria en protest

ALMERE • Di 11 juni 2024 | 20:37 • Dinsdag 11 juni 2024 | 20:37

Oosterwold blijft de meest geschikte locatie voor een verslaafdenopvang in Almere. Dat blijft het college van burgemeester en wethouders van de stad vinden nadat er met aangepaste criteria naar het voorstel is gekeken. In een brief aan de gemeenteraad en omwonenden maakt het college dinsdag duidelijk dat deze plek de minste belemmeringen heeft.

In Almere wordt al langere tijd gezocht naar een locatie voor een verslaafdenopvang. De opvang is bedoeld voor mensen met complexe problemen, zoals een drugsverslaving in combinatie met een verstandelijke beperking.

Op dit moment is die opvang alleen maar mogelijk in Almere Stad, maar de gemeente wil de opvang meer spreiden over de stad. Zo moet er een nieuwe opvang komen in Almere Poort, maar als het aan de gemeente ligt dus ook in Oosterwold. Beide voorstellen leiden tot veel protest van omwonenden.

Kritische geluiden
Ook in de gemeenteraad waren kritische geluiden te horen. Afgelopen april werd er daarom geen besluit genomen over de nieuwe locatie in Oosterwold. Zij wilden de criteria voor de verslaafdenopvang aanpassen. Zo moest er onder meer gekeken worden naar de bereikbaarheid voor alle hupdiensten.

Afgelopen periode heeft het college op basis van de nieuwe criteria opnieuw naar meerdere locaties gekeken. Ondanks de aanpassingen komt het college tot de conclusie dat Oosterwold nog steeds de meest geschikte locatie is.

Overgooi
Ook Overgooi wordt genoemd, maar bij die locatie zijn volgens de gemeente de nodige belemmeringen. Zo moet bijvoorbeeld het bestemmingsplan nog worden aangepast als de opvang in Overgooi komt. Ook is de beoogde locatie niet direct beschikbaar omdat deze verpacht wordt. De grond in Oosterwold kan in principe meteen bebouwd worden.

Die factoren zorgen ervoor dat Oosterwold de voorkeur heeft. De gemeente wil graag door, want de wachtlijsten zijn lang en de overlast in het centrum van de stad is ook groot.

De twee locaties

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel